Skip to main content
  • Trg Nikole Pašića br. 7, sprat IV, 11000 Beograd
  • info@smj.rs

logo bez bolda opt

Međunarodna konferencija o opterećenju društva bolešću u Beogradu

Drage koleginice i kolege,

U ime organizacionog odbora, veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da se ovogodišnja Međunarodna konferencija o opterećenju društva bolešću održava u septembru u Beogradu.

Konferencija je podržana od strane Evropskog programa kooperacije u oblasti nauke i tehnolohije (European Cooperation in Science and Technology - COST) i Horizon 2020 programa Evropske Unije. Pored Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Konferenciju organizuju članovi Evropske mreže za opterećenje društva bolešću (European Burden of Disease Network - COST Action CA18218).

Metodologija merenja opterećenja društva bolešću sagledava posledice bolesti uzimajući u obzir mortalitetnu i morbiditetnu komponentu bolesti u zajednici. U pitanju je globalno priznat instrument javnog zagovaranja i formulisanja politika zasnovanih na dokazima.

Tokom Konferencije, članovi Evropske mreže za opterećenje društva bolešću i gostujući eksperti podeliće svoja istraživačka iskustva i prezentovati važne rezultate zasnovane na pomenutoj metodologiji.

Konferencija će se održati tokom 15. i 16. septembra 2022. godine u hotelu Golden Tulip Zira na adresi Ruzveltova 35, Beograd.

Prisustvo Konferenciji je u potpunosti besplatno, a potrebno je registrovati se preko sledećeg linka gde možete pogledati program i pronaći više informacija o samom događaju:

https://www.burden-eu.net/activities/meetings/622-international-burden-of-disease-conference

Na Konferenciji se očekuje prisustvo predstavnika domaćih i međunarodnih institucija, naučnih i zdravstvenih organizacija, akademije i dr.

Radujemo se vašem učešću i želimo dobrodošlicu!

S poštovanjem,

Prof. dr Milena Šantrić Milićević

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu


© Sva prava zadržana. Lekarska komora Srbije.

Skoči na vrh